Autobiografija

Autobiografija Jovice Prodanovića predstavlja intiman izraz o životnim izazovima koji pružaju priliku da se utočište potraži u nesvakidašnjim susretima i neočekivanim izrazima ljudske naklonosti i pažnje. Ova autobiografija je istovremeno i autentično svedočanstvo o detinjstvu bez roditelja nakon Drugog svetskog rata, diplomatskom radu i raspadu Jugoslavije.

Za kupovinu knjige, obratite nam se preko kontakt forme na sajtu.

autobiografija-jovica-prodanovic
Autobiografija Jovice Prodanovića – Vatra koja gori bez plamena
Tvrd povez, B5 17x24cm, 316 strana

IZ RECENZIJA

Rukopis Jovice Prodanovića spada u onu vrstu memoarske literature, kada, uz neke od najvažnijih i najkarakterističnijih tačaka ličnog životnog puta, po prirodi posla i istorijsko-političkih prilika, čovek postane svedokom i nekih značajnih (a u njegovom slučaju i po njegov narod i najuži zavičaj, Zapadnu Slavoniju) i tragičnih zbivanja. Stoga, sa nastajanjem ovog autobiografsko-memoarskog štiva, Jovica Prodanović, zapravo ostavlja važno svedočanstvo,  o čitavoj jednoj generaciji.

– prof. dr Slavica Garonja Radovanac

Svojim bogatim životnim iskustvom i diplomatskom praksom, mnoge stvari je uočio i shvatio na jedan poseban način, očima širokoobrazovanog i iskusnog intelektualca. Veoma zanimljiv životni put, mnoge specifične situacije, događaji kojima je prisustvovao kao i brojni detalji koje poznaje i iznosi, čine ovaj zapis interesantnim. Kroz život ga vodi stalna borba za istinom, pravdom i nezaboravom svoga stradalnog naroda i zavičaja – zapadne Slavonije. Kroz ove zapise daje jedan novi, potpuniji pogled na sve što nam se dešavalo i dešava.

– Milenko Zailac